Regulament privind desfasurarea activitatilor de acvacultura pe luciul de apa al Lacului de Acumulare Calinesti Oas

Art.1. Prezentul regulament este elaborat cu respectarea legislatiei române privind activitatile de acvacultura desfasurate pe teritoriul României , respectiv L. 192/2001 privind Fondul Piscicol si Acvacultura.

Art.2. S.C. SINTEZA S.R.L. , este unicul administrator al activitatilor de acvacultura care se desfasoara pe Lacul de Acumulare Calinesti Oas.

Art.3. Activitatile de pescuit în scop comercial ( pescuit industrial ) sunt efectuate în exclususivitate de S.C. SINTEZA S.R.L.

Art.4. Activitatile de pescuit sportiv – recreativ , pot fi desfasurate de orice persoana , dupa achitarea unei taxe catre S.C. SINTEZA S.R.L. , cu respectarea prezentului regulament , precum si a celorlalte reguli privind curatenia , interdictia de a se afla în anumite zone, etc.

Art.5. S.C. SINTEZA S.R.L. , va elibera permise de pescuit sportiv-recreativ , persoanelor care au solicitat si achitat taxa de permis , care poate fi anual sau zilnic.

Cuantumul pentru fiecare categorie de permis va fi stabilit în Euro la începutul fiecarui an calendaristic pâna la 31 ianuarie.

Art.6. Durata perioadei de pescuit va fi urmatoarea:

a) Pentru permisul zilnic : de la ora 8°° în ziua curenta pâna la ora 8°° în ziua urmatoare (24 ore);

b) Pentru permisul anual: 01.Ianuarie – 31. Decembrie anul curent.

Pescuitul sportiv-recreativ se va putea face în permanenta: vara-iarna; ziua-noaptea,inclusiv în perioada de prohibitie , cu respectarea regulilor speciale instituite în acest sens , respectiv interdictia de a pescui în anumite zone ale lacului, de a pescui prin folosirea de instrumente neconventionale ( de a bracona ) sau orice alte activitati care nu sunt în concordanta cu prezentul regulament.
Art.7.

1) Activitatile de pescuit sportiv-recreativ pe Lacul de Acumulare Calinesti-Oas , se vor putea desfasura de catre orice persoana autorizata , având asupra ei 1 bat de mâna si 3 lansete la fund având fiecare câte 2 cârlige. Abonamentul este personal si nu se poate transmite altor persoane.Lasarea nesupravrgheata a betelor de pescuit este strict interzisa ducând la confiscarea acestora.

2) Este interzis pescuitul la placuta , lebada sau orice alt instrument sau mijloc neconventional.

3) Capturile de pâna la 5 kg/zi sunt incluse în taxa de abonament , capturile care depasesc aceasta cantitate vor fi achizitionate prin plata de catre pescar , de la S.C. SINTEZA S.R.L. , iar în caz contrar vor fi eliberate în apa lacului, în stare vie .

4) Pescarul posesor de abonament , poate sa-si aleaga orice locatie în jurul lacului ,cu exceptia zonelor de interdictie , beneficiind în acest sens pentru desfasurarea activitatilor de pescuit sportiv-recreativ de o suprafata de 10 ml ( metri liniari ) pe malul lacului.

5) Pescuitul din barca este interzis , acesta putându-se desfasura doar dupa aprobarea prealabila a S.C. SINTEZA S.R.L. si achitarea unei taxe si doar cu ambarcatiuni apartinînd S.C. SINTEZA S.R.L. si achitarea contravalorii carburantului ( distanta de 300 m fata de mal este obligatoriu a fi respectata).

6) Pescarul are obligatia de a se prezenta la punctul de control la sosirea pe lac, pentru a-si anunta prezenta si locatia , iar la plecare pentru a evidentia capturile.

7) Pescarul are obligatia de a folosi în exclusivitate momeli naturale ( care nu polueaza ).

8) Pescarul poate pescui orice specie de peste existenta în lac , cu exceptiile care îi vor fi comunicate în functie de perioada de prohibitie si necesitatea de a reface echilibrul în ecosistemul lacului.

9) Capturile prinse vor trebui sa aiba urmatoarele marimi minime în centimetri :

Specie Dimensiune minima
Amur 35 cm
Avat 30 cm
Babusca 15 cm
Biban 12 cm
Caras 15 cm
Clean 25 cm
Crap 35 cm
Fitofag
Ghibot
Lin 25 cm
Oblete 12 cm
Platica 25 cm
Rosioara 15 cm
Salau 40 cm
Scobar 20 cm
Somotel
Stiuca 40 cm
Somn 50 cm

Marimea pestelui stabilita pentru pescuit, este determinata prin masurarea distantei de la vârful botului pâna la baza înotatoarei caudale ( coada ). Speciile de pesti care nu au trecuta dimensiune , sunt libere la pescuit la orice dimensiune. Puietul si pestele pescuit sub dimensiunea minima din speciile amintite la alin. 9. art.7 , vor fi deversate ( eliberate ) în mod obligatoriu în lac , în stare vie. Capturile care depasesc 5 kg./ bucata , vor fi eliberate în apa lacului , în mod OBLIGATORIU , în stare vie.

Art.8.Pescarii care intra sau parcheaza cu autoturismele pe malul lacului sau în apropierea acestuia sunt OBLIGATI sa-si dea acordul pentru ca angajatii S.C. SINTEZA S.R.L. , sa poata verifica autoturismele în vederea constatarii eventualelor sustrageri neautorizate de peste.

Art.9. Pescarii pe toata perioada de sedere pe Lacul Calinesti Oas , sunt obligati sa respecte întocmai regulile de pescuit instituite în prezentul regulament , sa pastreze curatenia în locatia în care se afla , sa respecte zonele de interdictie , precum si orice alte reguli care sunt instituite de catre S.C. SINTEZA S.R.L. , pe si în legatura cu Lacul Calinesti-Oas.

Art.10. Nerespectarea dispozitiilor prezentului regulament de catre pescari , atrage dupa sine anularea permisului de pescuit fara restituirea taxelor platite si interdictia de a pescui si de a se afla pe Lacul Calinesti-Oas.

Art.11. Prezentul Regulament va putea fi modificat si adaugit în functie de modificarile legislative sau în functie de situatiile concrete din teren prin anexe, care vor fi parte integranta din acesta.

Art.12. Pescarii au obligatia de a se legitima la cererea reprezentantilor S.C. SINTEZA S.R.L.

Art.13. Reprezentantii societatii S.C. SINTEZA S.R.L. , îsi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

Vezi Preturi